HÍREK

Informálunk a házunk táján történtekről, hogy ne maradj le semmi jóról. Újdonságok, tájékoztatás, élménybeszámoló - itt mind megtalálhatók!

Rövid összefoglaló eddigi szülinapjainkról

szeptember 15, 2019
Újabb szülinapok összefoglalói

SZOFI


Szofi szülinapi buliját egy vicces akadályversennyel kezdtük, majd egy hatalmas bújócskázással vezettünk le.

Csodás aszfaltrajzok is készültek, melyeknél természetesen a fotózkodás sem maradhatott el.

A szülinapos tortájának elfogyasztása után az ajándékokat is átadták a gyerekek.

LEVI


Levi szülinapja a katonáskodás jegyében telt, a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszának udvarán "bevettük" a tankot, majd egy titkos hadműveletben is részt vettek a gyerekek.

Az akadálypályán való átjutás és a fejtörők megoldása elvezetett a hamis pénz megtalálásához.

A bulit a kihagyhatatlan tortázás és ajándékozás zárta.

DANI


Dani kísérleteket szeretett volna végezni 8. szülinapján, ennek a kérésnek mi eleget is tettünk. Többféle feladatot végeztünk el, ezek nagy része működött is, ilyen volt például a tejben rajzolás különféle -minden háztartásban megtalálható- hozzávalókkal, illetve a gyümölcsök, tárgyak súlyára és lebegésére rámutató próba is.

A tortázást és ajándékozást követően kezdődött a várva várt mozizás. A gyerekek tátott szájjal nézték a mesét és közben rágcsát ettek.

BERCI


Csupa örökmozgókból álló csapat érkezett Berci szülinapjára, az ünnepelttel az élen, így szabadtéri kincskeresős programot terveztünk. Már a tank és a csillagvizsgáló látványa is felcsigázta a csapatot. Találóskérdéseket, matekos, mutogatós és szóösszerakós feladványt is meg kellett oldalniuk a gyerekeknek ahhoz, hogy megkapják a kincset: a gyönyörű muffinokat.

Mivel nagyon ügyesen megoldották a fejtörőket, fagyit is kaptak.

A köszöntést, ajándékozást követően uno-csatákat vívtunk, ahol természetesen a +2 és a +4 kártyák voltak a gyerekek kedvencei.

PETRA


Topmodell témájú szülinapunk még nem volt, hát hétvégén ezt a hiányosságot is pótoltuk.
Nem csak a téma volt topmodelles, hiszen az egész társaság kis manökenekből állt, akik a szülinap minden percében tornáztak, nyüzsögtek.

Modelleket vágtunk ki papírból, akiket fel lehetett öltöztetni sok-sok különféle módon, de természetesen a kamerának való pózolás sem maradhatott ki a programból.

Játszottunk activity-t, "tűz, víz, repülő"-t, állatfelismerőset, szobrosat, sőt memóriajátékot is.

A csodaszép szivárványos belsejű torta elfogyasztása után jött az ajándékozás, majd folytattuk az ünneplést.

JÁZMIN


Már a Jázmin szülinapjára készült meghívó is rocksztárosra sikerült, hát még maga a szülinap! A "hírességek" dj-skedtek, jobbnál jobb zenékre énekeltünk és táncoltunk, hiszen a buli témája rock, és karaoke volt.

Mindenki elkészítette saját gitárját olyan dekorációval, amilyenhez csak kedve volt.

A tortázás után "lányok a fiúk ellen" activity csatát vívtunk.

LÉNA


Lénának már a szülinapi meghívója is szuper különlegesre sikerült, mivel külön rajzot alkotott fiú és lány meghívottjai részére, és arra kért minket, hogy azok szerepeljenek az általunk készített kártyákon.

A szülinapra egy igencsak népes gyermeksereg érkezett. A gyerekekkel csapatjátékokat játszottunk, majd elfogyasztottuk az uzsonnát, ami gyümölcsnyársból, illetve sütiből állt.

Az ajándékok átadása után táncversenyt rendeztünk a lurkók által kért "szobros-gilisztás" játékkal megspékelve.

DORKA ÉS CSILLA


Csilla és Dorka -mivel legjobb barátnők- születésnapjukat is együtt ünnepelték.

Sógyurmából készítettünk különféle alkotásokat, a legnépszerűbb természetesen az unikornis figura volt, hiszen eköré épült az egész szülinap: a torta és persze az ajándékok is mind-mind gyönyörű színekben tündököltek.

A finom pizza és torta elfogyasztása után táncos mulatsággal zártuk a partyt.

BENCE


Bence szülinapja a Star Wars körül forgott, ehhez igazodott a meghívó, a torta és természetesen a játékok is. Nagy sikert aratott a gyerekek körében a Star Wars-os bingó, de játszottunk Halálcsillag útvesztőt, és szereplőkeresőt is. Szelfik készültek a film szereplőinek maszkjaival.

A party lezárásaként stílusosan moziztunk egyet, a filmhez pattogatott kukoricát ettünk.

PANNA


Panna születésnapján betű kincskeresőt játszottunk, igazi kis háziverseny alakult ki a gyerekek között: csapatindulót készítettek, melyeket különböző zenei stílusban adtak elő, eldugott képeket kerestek, szuper keresztrejtvényt oldottak meg, illetve zászlókat is fel kellett ismerniük.

Mindenki izgatottan készítette el a megfejtést, azaz a slime-ot. Csillogó, nyúlós-ragacsos csodák születtek, amit a gyerekek haza is vihettek.

SZONJA


Szonja szülinapjára csajos programmal készültünk.

A lányok Shimmer és Shine (dzsinn testvérekről szóló animációs sorozat) témakörben készítették el alkotásaikat: színeztek, vágtak, ragasztottak, könyvjelzőt készítettek.

A tortázás és az ajándékok átadása után közösen megnéztünk egy epizódot a meséből.

BOGI


Bogi születésnapján kavicsokat festettünk és könyvjelzőket készítettünk. A finom falatok, a torta, és muffinok után Boginak átadták a lányok az ajándékokat.

A programot limbózás és egy rögtönzött kis színházi előadás zárta.

ZÉTÉNY


Zétény szülinapján nyomozókká váltak a vendégek, egy bankrablást kellett felderíteniük.

Dokumentálták a lehetséges elkövetési módokat egy közös képregény formájában, majd feladványokon és akadálypályán keresztül követték a forró nyomot.

A programot a torta elfogyasztása és az ajándékok átadása zárta.

GRÉTI


Titkos ügynökök lepték el a tanodát!

Bankrablók csaptak le egy nagykanizsai bankfiókra, a titkos ügynökök halált megvető bátorsággal és elszántsággal eredtek a pénz és a bűnözők nyomába.

Akadálypályán, lézerhálón, ügyességi feladatokon és logikai játékokon keresztül sikerült a nyomozást lezárni.

A jutalom fánk, limonádé és chips volt.

ESZTI


Eszti születésnapi partiján a vendégek közösen készítették el az uzsonnát: megtisztították a hozzávalókat, szeleteltek, öntetet kevertek a mexikói ihletésű tésztasalátához, sonkás-sajtos-zöldséges melegszendvicset "sütöttek".

Szomjukat almafröccs koktéllal csillapították, melyet szintén maguk kevertek, és a már előre feldíszített poharakba töltöttek.

A jól megérdemelt lakoma után gasztronómiai témában activity-t játszottunk.

VILMOS


November 3-án, Vilmos szülinapján egy igazi zombi apokalipszis válsághelyzetbe csöppentünk.

A gyerekek tudósok bőrébe bújtak és elkezdődött a tudományos kincskeresés. A kincs pedig az életmentő vakcina volt.
Interaktív játékokkal, különböző feladatok megfejtésével jutottak egyre közelebb a recepthez/vakcinához: zombi puzzle, keresztrejtvény, szókereső, útvonaltervezés, Zállatorvos- Vírus vagy baktérium kisfilm, és a világhálón való kutakodás tette még izgalmasabbá a játékot.

A csapatok szinte egyszerre találták meg az elrejtett megoldást, ami nem volt más, mint a csokis shake receptje, amit a gyerekek rögtön el is készítettek. (Recept: tej, vaníliafagyi, kakaópor, jég, tejszínhab, csokiforgács)

Az ajándékok átadása és a torta elfogyasztása után még maradt egy kis idő activity-re is.

BÍBORKA


Bíborka születésnapján a tündérek képzeletbeli világában kalandozhattak a meghívottak.

A kislányok tündérkertet építettek (az alapot festették és ragasztották), majd kövirózsát ültettek a kidíszített edényekbe. A tündérkertet színes mohával, kövekkel, kagylókkal, flitterekkel borították be.

A pizzaebéd után cup cake (sütinyalóka) volt a meglepetés.

A zsúr az ajándékok átadásával zárult.

PETRA


Petra szülinapján a nap és a csillagok között kalandoztunk.

A Nagykanizsai Amatőrcsillagász Egyesületnek köszönhetően a szülinapos és vendégei megtekinthették a Canis Maior Napobszervatóriumot. Megismerték az Obszervatórium alapításának történetét, és a műszereket.

Zárásként elfogyasztották a tematikus díszítésű tortát.

ZÓRA


Zóra születésnapi partija igazi retro hangulatúra sikeredett.

Az ajándékok átadása és a torta -jelen esetben csodálatosan díszített muffinok- elfogyasztása után folytatódott a móka.

Újságpapír tánc, székfoglaló, "bekötött szemmel ismerj fel", illetve dalírás volt a program.


JANKA


Janka szülinapja igazi állati kaland volt.
15 barátnő gyűlt össze, hogy megünnepeljék a nagy napot.

Az állati maszkos fotóportrék elkészítésével indult a buli, ami megadta a jókedvű alaphangulatot. Az ajándékok átadása és a torta elfogyasztása után kezdődtek a fejtörőkkel, ügyességi versenyekkel tarkított csapatjátékok.
Tőlünk Janka egy bekeretezett képet kapott, amit a meghívottak ujjlenyomat festékkel tölthettek ki.