TEHETSÉGMŰHELY ÉS TANODA

Szeretjük az újításokat, az átlagtól eltérő megoldásokat, így nálunk a gyerekek nem csak újabb unalmas órákat töltenek el. Célunk, hogy a fiatalok ne érezzék magukat bezárva, vagy szigorú szabályok közé szorítva. Itt mindenki megtalálhatja önmagát!

Egy olyan tanodát álmodtunk meg, ahol a gyerekek elkészítik a házi feladatot, készülnek a közelgő dolgozatra, segítséget kapnak a nehezebb feladatok megoldásához - mindezt családias környezetben, illetve sokkal kötetlenebb módon, mint az "átlag" tanodákban.

Szinte minden szülő hallotta már az iskolában fogadó órán, vagy éppen szülői értekezlet után, kis folyosói beszélgetés keretében, hogy a gyermekek nem tudják hogy kell tanulni. Tanodánkban igyekszünk erre minden gyerkőcnél egyéni, személyre szabott megoldást találni.

A tanodai foglalkozásokon, a közös feladatok, játékok során is folyamatos méréseket végzünk annak érdekében, hogy megtudjuk, mi iránt érdeklődnek a gyerekek, miben tehetségesek. Ezek eredményeit természetesen megosztjuk a szülőkkel, javaslatokat teszünk a tehetséggondozás lehetséges lépéseit illetően.

A kijelölt napokon tartott egyéni, vagy csoportos tehetséggondozó foglalkozásokon tanulóink érdeklődési körüknek megfelelő programokon vehetnek részt, melyeket tapasztalt szakoktatók vezetnek. Készülünk ilyen foglalkozásokkal a tavaszi, és őszi szünetre is, a tehetséget akkor sem hanyagoljuk!

A fent felsoroltakon kívül számos más lényeges kompetencia fejlesztésére is törekszünk, például:

 • rugalmasság és alkalmazkodóképesség
 • önálló és társas tanulásra való készség
 • problémamegoldás
 • kreativitás
 • bizonytalanság kezelésének képessége
 • együttműködési és közvetlen kommunikációs képességek
 • verbális és nonverbális kommunikáció alkalmazásának képessége.
 • Olyan oktatási-nevelési gyakorlatot folytatunk, amely többféle lehetőséget teremt a siker eléréséhez, elismeri az erőfeszítést, a szándékot, támogatja az egyéni előrejutást.

  A Raffi Tehetségműhely és Tanodában a tanulás folyamatában a gyakorlatközpontúság, az életvitelhez szükséges, alkalmazható tudás gyarapítása, a problémamegoldó gondolkodás fejlesztése érvényesül.

  Tipp: Kanizsa kártyával 10% kedvezményt kapsz a Raffi Tehetségműhely és Tanoda díjából!

  Képek-Tehetségműhely és Tanoda Szülinapi party szervezés Képek-Keri Konyhafőnök Junior Tábor 2019