Hírek

Szelektív hulladékgyűjtés a Raffi Tehetségműhely és tanodában

október 10, 2019

2019 szeptemberétől tanodánkban szelektíven gyűjtjük a szemetet. Kihelyezésre kerültek a papír és a műanyag gyűjtőedények, mivel általánosan ez a két hulladékfajta van jelen nálunk.

A gyerekek megdöbbenve tapasztalták, hogy mennyi szemetet termelnek. Elmondhatjuk, hogy jó úton haladunk, mert a nálunk tanulók kulacsot használnak és a szendvicseket újrahasznosított papírból készült uzsonnás tasakban vagy dobozkában hozzák.

Igyekszünk felhívni a gyerekek figyelmét, hogy takarékoskodjanak az energiával is: odafigyelnek arra, hogy a villanyt a mosdókban lekapcsolják és a vizet sem folyatják feleslegesen.

A fűtést okosan használjuk, 21 °C bőven elegendő a tanuláshoz, aki fázósabb, felvesz egy pulcsit. Nem fűtünk jobban a szükségesnél.

Tanítjuk őket arra, hogyan csökkentsék az ökológiai lábnyomukat. Nem is gondolták, hogy ők „gyerekként” tehetnek valamit, pedig minden apró törekvés számít!

Tippek, amiket adtunk számukra:

  • kerüld a műanyag zacskókat! - klassz vászontáskák vannak
  • újrahasznosított papírból készült füzetet válassz! - menőbb, mint a sima
  • zárd el a csapot, kapcsold le a lámpát!
  • nincs szükség (tömeges) szórólapokra
  • ha van lehetőséged, komposztálj!
  • otthon is gyűjtsétek a szemetet szelektíven!
  • tudatosan vásárolj! - a családdal is
  • ne szemetelj az osztályteremben, az utcán, az erdőben - sehol!

Szolgáltatásaink

Tehetségműhely és tanoda

Szülinapi party

Nyári tábor

Tehetségműhely és tanoda

Modern felfogás

Szeretjük az újításokat, az átlagtól eltérő megoldásokat, így nálunk a gyerekek nem csak újabb unalmas órákat töltenek el.

Kibontakozási lehetőség

Célunk, hogy a fiatalok ne érezzék magukat bezárva, vagy szigorú szabályok közé szorítva. Itt mindenki megtalálhatja önmagát!

Komplex szórakozás

Műhelyünk megoldás lehet szülinap, névnap, vagy bármilyen különleges alkalom megünneplésére, hisz’ itt otthon érzik magukat a csemeték.

Tanoda - másképp

Kötetlenebb, és ezáltal szórakoztatóbb módja a házi elkészítésének, és a további felkészülésnek. Mert szerintünk így is lehet csinálni!

A tanulás módszertana

„Tanulj meg tanulni!” - Ezt a mondatot szinte már mindenki hallotta, azonban ez a gyakorlatban nem olyan egyszerű. Mi segítünk!

Tábor

Igyekszünk a nyári szünetben is minél több terhet levenni a szülők válláról, így talán számukra is jelenthet a szünet egy kis pihenést.