TEHETSÉGMŰHELY ÉS TANODA

  Szeretjük az újításokat, az átlagtól eltérő megoldásokat, így nálunk a gyerekek nem csak újabb unalmas órákat töltenek el. Célunk, hogy a fiatalok ne érezzék magukat bezárva, vagy szigorú szabályok közé szorítva. Itt mindenki megtalálhatja önmagát!

  Egy olyan tanodát álmodtunk meg, ahol a gyerekek elkészítik a házi feladatot, készülnek a közelgő dolgozatra, segítséget kapnak a nehezebb feladatok megoldásához - mindezt családias környezetben, illetve sokkal kötetlenebb módon, mint az "átlag" tanodákban.

  Szinte minden szülő hallotta már az iskolában fogadó órán, vagy éppen szülői értekezlet után, kis folyosói beszélgetés keretében, hogy a gyermekek nem tudják hogy kell tanulni. Tanodánkban igyekszünk erre minden gyerkőcnél egyéni, személyre szabott megoldást találni.

  A tanodai foglalkozásokon, a közös feladatok, játékok során is folyamatos méréseket végzünk annak érdekében, hogy megtudjuk, mi iránt érdeklődnek a gyerekek, miben tehetségesek. Ezek eredményeit természetesen megosztjuk a szülőkkel, javaslatokat teszünk a tehetséggondozás lehetséges lépéseit illetően.

  A kijelölt napokon tartott egyéni, vagy csoportos tehetséggondozó foglalkozásokon tanulóink érdeklődési körüknek megfelelő programokon vehetnek részt, melyeket tapasztalt szakoktatók vezetnek. Készülünk ilyen foglalkozásokkal a tavaszi, és őszi szünetre is, a tehetséget akkor sem hanyagoljuk!

  A fent felsoroltakon kívül számos más lényeges kompetencia fejlesztésére is törekszünk, például:

  • rugalmasság és alkalmazkodóképesség
  • önálló és társas tanulásra való készség
  • problémamegoldás
  • kreativitás
  • bizonytalanság kezelésének képessége
  • együttműködési és közvetlen kommunikációs képességek
  • verbális és nonverbális kommunikáció alkalmazásának képessége.

  Olyan oktatási-nevelési gyakorlatot folytatunk, amely többféle lehetőséget teremt a siker eléréséhez, elismeri az erőfeszítést, a szándékot, támogatja az egyéni előrejutást.

  A Raffi Tehetségműhely és Tanodában a tanulás folyamatában a gyakorlatközpontúság, az életvitelhez szükséges, alkalmazható tudás gyarapítása, a problémamegoldó gondolkodás fejlesztése érvényesül.

  Csillagtábla programunkkal még inkább együttműködésre, helyes viselkedésre tanítjuk a gyerkőcöket.

  Tipp: Kanizsa kártyával 10% kedvezményt kapsz a Raffi Tehetségműhely és Tanoda díjából!

  Tehetségműhely és tanoda

  Modern felfogás

  Szeretjük az újításokat, az átlagtól eltérő megoldásokat, így nálunk a gyerekek nem csak újabb unalmas órákat töltenek el.

  Kibontakozási lehetőség

  Célunk, hogy a fiatalok ne érezzék magukat bezárva, vagy szigorú szabályok közé szorítva. Itt mindenki megtalálhatja önmagát!

  Komplex szórakozás

  Műhelyünk megoldás lehet szülinap, névnap, vagy bármilyen különleges alkalom megünneplésére, hisz’ itt otthon érzik magukat a csemeték.

  Tanoda - másképp

  Kötetlenebb, és ezáltal szórakoztatóbb módja a házi elkészítésének, és a további felkészülésnek. Mert szerintünk így is lehet csinálni!

  A tanulás módszertana

  „Tanulj meg tanulni!” - Ezt a mondatot szinte már mindenki hallotta, azonban ez a gyakorlatban nem olyan egyszerű. Mi segítünk!

  Tábor

  Igyekszünk a nyári szünetben is minél több terhet levenni a szülők válláról, így talán számukra is jelenthet a szünet egy kis pihenést.